Corona maatregelen OPM Heerenveen

8 oktober 2020
Tijdens de landelijke persconferentie van het kabinet op 28 september 2020 heeft Nederland kunnen horen dat de coronamaatregelen opnieuw worden aangescherpt om het aantal coronamomenten terug te dringen. De aangekondigde maatregelen vergen een aantal aanpassingen bij Sportstad Heerenveen.

 • Het kabinet heeft besloten dat er vanaf 29 september 18:00 uur geen sportpubliek meer welkom is bij sportactiviteiten om druktes te voorkomen. Wij volgen dit advies en sluiten daarom alle tribunes(in de sporthallen, turnhal en het zwembad) om sportpubliek te weren. Ook voor verenigingsactiviteiten geldt dat er geen publiek toegestaan is op de tribunes. Verder op deze pagina wordt het tribunebeleid nader toegelicht.
 • Het Sportstad Café blijft geopend volgens de regelgeving van restaurants. Dit betekent onder andere dat zij vanaf 21:00 uur geen gasten meer ontvangen en om 22:00 uur gesloten zijn.
 • Vanaf 30 september 2020 geldt het dringende advies aan alle mensen vanaf 13 jaar om (niet-medische) mondkapjes te dragen in publiek toegankelijke binnenruimtes. Sportstad Heerenveen vindt het belangrijk om er alles aan te doen om het coronavirus buiten de deur te houden en vraagt daarom haar bezoekers om bij binnenkomst een mondkapje te dragen (dit is gewenst). Het dragen van een mondkapje hoeft niet tijdens de sportbeoefening.

 

Tribunebeleid

Het kabinet heeft besloten dat toeschouwers niet toegestaan zijn bij sportactiviteiten. Teambegeleiding is daarin een uitzondering; zij mogen wel de training of wedstrijd bekijken.

Onder ‘toeschouwers’ vallen (niet toegestaan): 

 • Sportpubliek; personen die kijken naar een wedstrijd of training en verder geen noodzakelijke rol hebben in de sportactiviteit;
 • Ouders, familie of vrienden die naar de training of wedstrijd van hun kind willen kijken;
 • Sporters die klaar zijn met hun eigen wedstrijd of training;
 • Ouders/verzorgers die hun kind brengen op de eigen sportaccommodatie* en/of bij de eigen vereniging. Dit geldt dus ook voor verenigingen die sportactiviteiten bij Sportstad Heerenveen organiseren buiten hun eigen sportaccommodaties.

Onder ‘teambegeleiding’ vallen (wel toegestaan):

 • Chauffeurs van jeugdleden bij Dit geldt dus niet voor chauffeurs van jeugdleden bij trainingen op de eigen sportaccommodatie*;
 • Kaderleden, officials, vrijwilligers, coaches en medewerkers die een rol hebben bij wedstrijden/trainingen (mits het aantal niet groter is dan noodzakelijk voor de sportactiviteit).

* Eigen sportaccommodatie: wanneer verenigingen elders een eigen sportaccommodatie hebben maar hun sportactiviteiten bij Sportstad Heerenveen organiseren, geldt voor deze verenigingen Sportstad Heerenveen ook als ‘eigen sportaccommodatie’.

Beleid mondkapjes bij Sportstad Heerenveen

Als bezoeker van Sportstad Heerenveen:

 • is het dragen van een (niet-medisch) mondkapje gewenst;
 • houd je te allen tijde 1,5 meter afstand; met én zonder mondkapje op;
 • geldt voor kinderen tot 13 jaar het advies om een mondkapje te dragen niet;
 • hoeft het mondkapje niet gedragen te worden bij de sportbeoefening.

Alle beslissingen op het gebied van het coronavirus worden zorgvuldig overwogen en gebaseerd op het advies van de Rijksoverheid. De ontwikkelingen worden continu bijgehouden en indien nodig stuurt Sportstad genomen maatregelen bij.